Сергій Таран: «Путін б’ється за відродження Російської імперії, яка неможлива без України»

Нещодавня стаття Володимира Путіна про «єдність народів Росії та України» чітко показує, наскільки зараз високі ставки для російського президента у гібридній агресії проти України, – про це в ефірі програми «Акценти» на телеканалі «Прямий» заявив депутат Київради від «Європейської Солідарності», політолог Сергій Таран.


«Зараз битва відбувається не за якісь ресурси, а за ідею Російської імперії, яку хоче відродити Путін, окупувавши Україну. Ми маємо розуміти, що це означає – Росія не заспокоїться, і в очах Путіна миру немає. Це очевидно з цієї статті. І він буде тиснути надалі, оскільки жодного наміру миритися з Україною у Путіна нема», – підкреслив Таран.


Він наголосив, що на відміну від відвертого ворога, який не приховує своїх намірів, небезпека російського агресора полягає в тому, що війна з Україною маскується казками про «братські народи».


«Під супровід цього «братського» міфу росіяни створювали Голодомор в Україні та вбивали українців протягом століть. Те ж саме відбувається і зараз – вони ведуть проти нас війну і розказують, що ми «єдиний народ». І в цьому полягає небезпека. Важливо це пояснювати тим, хто ще вірить, що з Росією можна домовитися про якийсь «мир». Не можна, бо Путін у цьому не зацікавлений», – підсумував політолог.