Сергій Таран: Погрози військової ескалації з боку РФ – це шанс для України отримати План дій щодо членства в НАТО

Зараз Україна знову в центрі уваги міжнародної геополітики. Російська Федерація, не маючи інших засобів впливу, створює гарячі точки в усіх країнах, які ще не встигли стати членами Північно-атлантичного Альянсу, з метою недопущення їхньої європейської і євро-атлантичної інтеграції. Про це в ефірі ток-шоу “Ехо України” на телеканалі “Прямий” заявив депутат Київської міської ради, політолог Сергій Таран.

Він зазначив, що у порівнянні з 2014 роком, рівень реакції Заходу на чергові військові провокаційні маневри РФ є безпрецедентним.


“Зараз Україні буде значно легше розраховувати на підтримку, зокрема, США в отриманні летальної зброї та іншої військової допомоги. Серйозно обговорюються нові, нищівні, санкції проти Росії, які мають викинути агресора зі світової фінансової системи. Про серйозність підтримки Заходу також свідчать військові кораблі США, які нині знаходяться в Чорному Морі з метою підтримки територіальної цілісності України, про що було заявлено на офіційному рівні.”, – переконаний Сергій Таран.


Політолог наголошує – це не означає, що сили НАТО завтра будуть брати безпосередню участь у бойових діях на території України, але це величезний крок уперед з точки зору рівня залученості Заходу до протидії військовій агресії Росії. Він впевнений, що українська влада має скористатися цим шансом.


“Задача для української влади – використати цей шанс, щоб отримати План дій щодо членства в НАТО, налагодити військову співпрацю, і, найголовніше, – показати РФ, що ми не боїмося і не поступимося. Якщо це побачать у Росії, їхні апетити щодо України значно зменшаться.”, – резюмував Таран.


Він також підкреслив, що пропозиція президента США Джо Байдена провести зустріч із Володимиром Путіним є складовою дипломатичної гри, яка має на меті поставити агресора у незручне становище перед власним військовим командуванням та громадянами, а також показати, що на Заході намагалися знайти мирні шляхи врегулювання ситуації, в разі військової ескалації з боку Росії.