Навіть США не зможуть швидко вирішити конфлікт на Сході України – Таран

  • Permalink  

Участь США у врегулюванні конфлікту на Донбасі, який стався внаслідок військової агресії Росії, позитивно впливає вирішення ситуації на користь України.

Про це заявив політолог Сергій Таран у ефірі телеканалу “Прямий”.

“Залучення Америки може стати ефективним, щоб тиснути на Росію. Адже всі інструменти тиску знаходяться насамперед у руках Сполученних Шатів. Саме США впливаютьна Росію набагото ефективніше, ніж Європа. Тому якщо би ми припустилит, що санкціями проти РФ буде займатися Європа, то все одно так чи інакше ЄС без Сполучених Штатів серйозні санкції навряд чи зможе застосувати”, – зазначив Таран.

За його словами, дуже важливим є те, що у США рішення ухвалюються набагато швидше ніж у Євросоюзі.

“Європейський Союз – це дуже бюрократична інституція, де треба погоджувати все з усіма, де існують процедурні норми. Це дуже добре, що це дипломатично, але часу забирає багато”, – додав експерт.

Втім, він підкреслив, що навіть участь США у врегулюванні конфлікту на Донбасі не гарантує швидкого рішення проблеми.

“Для на дуже важливо, щоб санкції проти Росії було продовжено, і ми витягували з РФ рішення про миротворчу місію та інші речі,які змусять загарбників залишити територію України”, – підсумував Таран.

Нагадаємо, 14 листопада у Белграді (Сербія) відбулась зустріч спецпредставника Державного департаменту США по Україні Курта Волкера і радника президента Росії Владислава Суркова, на якій вони обговорили можливість введення міжнародної миротворчої місії на окуповану РФ частну Донбасу.

 

dpsp_networks_shares:
a:2:{s:8:"facebook";i:0;s:11:"google-plus";i:0;}
dpsp_networks_shares_total:
0
dpsp_networks_shares_last_updated:
1710841879