Політолог пояснив, чому Путін заговорив про миротворчу місію на Донбасі

  • Permalink  

Президент Російської Федерації Володимир Путін заговорив про миротворчу місію на Донбасі, сподіваючись, що на Заході з’являться політики, які підтримують його сценарій, але таких не знайшлось. Про це в ефірі “5 каналу” заявив політолог Сергій Таран.

“Путін півроку тому зробив спробу переконати Захід, що він миротворець, і закинув тему, на яку він ніколи не згоджувався, а саме про те, що зараз можливо говорити про миротворчу місію. Він почав про це вести перемовини, хоча ще два роки тому він відкидав саму думку про миротворців на сході України. Зараз він заговорив, сподіваючись, що можливо на Заході з’являться політики, які підуть на його сценарій. А його сценарій полягав у тому, щоб миротворці розташувались невеличким контингентом у зоні розмежування, не контролювали кордон і може, щоб серед цього контингенту були російські війська… Але ця спроба не вдалась”, – сказав він.

“Зараз для Путіна йти на сценарій, який бачать США та Україна – абсолютно нереально. Я думаю, він поступово буде відступати від цієї теми. А це означає, що Захід далі триматиме санкції щодо Росії. І це для нас найголовніший наслідок”, – наголосив Таран.

dpsp_networks_shares:
a:2:{s:8:"facebook";i:0;s:11:"google-plus";i:0;}
dpsp_networks_shares_total:
0
dpsp_networks_shares_last_updated:
1710820359