Сергій Таран: Меркель зустрілася з Путіним не домовлятися, а щоб зрозуміти чи готовий Путін хоча б теоретично до перемовин

Відомий український політолог Сергій Таран в ефірі одного з українських телеканалів заявив, що зустріч канцлера ФРН Ангели Меркель з президентом РФ Володимиром Путіним навряд чи означає щось фундаментальне для міжнародних відносин, бо якби мали бути ухвалені якісь фундаментальні рішення, то про це б анонсувалося заздалегідь, а лідери країн просто зустрілися б для офіційного оприлюднення цих рішень перед ЗМІ. Оскільки нічого подібного ми не чули, то навряд чи ця зустріч означає щось фундаментальне. На Заході завжди намагаються підтримувати високий рівень дипломатії навіть стосовно тих лідерів до яких існує багато питань.

За словами політолога, не даремно навіть президент США Дональд Трамп заявив про можливу теоретичну його зустріч з лідером Північної Кореї Кин Чен Ином. На Заході вважають, що, якщо політики говорять між собою, то гармати мовчать, саме використовуючи цей принцип Меркель зустрілася з Путіним. «Безперечно, окрім України головною темою обговорення Меркель і Путіна стала тема війни в Сирії, бо для Німеччини Сирія важлива перш за все тим, що наплив мігрантів загрожує європейській єдності і перша, хто від цього постраждала була Меркель, в якої рейтинг пішов вниз саме на проблемі міграції», – зазначив Сергій Таран.

На його переконання, візит Меркель в Сочі носить підготовчий характер до саміту Великої двадцятки, у ході якого вже можуть бути ухвалені якісь декларативні рішення. Меркель зробила для себе висновки чи готовий Путін хоча б теоретично до перемовин.

http://replyua.net/blog/sergey-taran/63290-sergy-taran-merkel-zustrlasya-z-putnim-ne-domovlyatisya-a-schob-zrozumti-chi-gotoviy-putn-hocha-b-teoretichno-do-peremovin.html

dpsp_networks_shares:
a:2:{s:8:"facebook";i:0;s:11:"google-plus";i:0;}
dpsp_networks_shares_total:
0
dpsp_networks_shares_last_updated:
1710813211